• tik tok

Tužilaštvo Brčko distrikta: Smrt 45-godišnje žene posljedica trovanja alkoholom

Feb 27, 2024

Foto: Facebook

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH hitno je sprovelo radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju okolnosti nastupanja smrti 45-godišnje E. F. čije je beživotno tijelo pronađeno jučer u stanu njenog prijatelja u Brčkom. Nakon neodložnog izvođenja obdukcije leša preminule, utvrđeno je da njena smrt nije nastupila nasilno, kao posljedica krivičnog djela, kazano je iz Tužilaštva za Balans.

 Kako pojašnjavaju, Policija Brčko distrikta BiH jučer je obavijestila Tužilaštvo Distrikta o prijavi da se E. F. dva dana ranije udaljila od kuće i da članovima porodice ne odgovara na pozive.

“Policija je istovremeno izvijestila dežurnog tužioca o preduzetim radnjama po zaprimljenoj prijavi, izvijestivši da je beživotno tijelo E. F. pronađeno 26. februara u Brčkom, u stanu njenog prijatelja s inicijalima Z. M. Odmah po prijemu policijskog obavještenja, Tužilaštvo je hitno preduzelo radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se van svake sumnje utvrdilo da li je smrt E. F. nastupila kao posljedica krivičnog djela. U tom pravcu, Tužilaštvo je naredilo izvođenje obdukcije leša preminule, radi utvrđivanja tačnog uzroka, načina i vremena nastupanja njene smrti”- objašnjeno je iz Tužilaštva.

 Obdukcija leša preminule naređena je i izvedena bez odlaganja, istog dana, u prostorijama gradske mrtvačnice u Brčkom.

“Tom prilikom, stalni sudski vještak medicinske struke konstatirao je da je smrt E. F. zadesnog karaktera, nastala kao posljedica trovanja konzumacijom alkohola, odnosno da nije posljedica bilo kojeg krivičnog djela s elementima nasilja. Tužilačka odluka u ovom slučaju uslijedit će po prijemu pisanog nalaza i mišljenja obducenta s detaljnim obrazloženjem utvrđenih okolnosti”- rečeno je .

(Balans)