• tik tok

Kruzer uplovio u Neum uz negodovanje

Jun 23, 2022

Foto: Mario Babarović / Dubrovački dnevnik

Kruzer ” Bolette” sa više od 1.000 putnika jutros rano je uplovio u Neum pod zapovjedništvom dubrovačkog kapetana Joze Glavića. Riječ je o prvom brodu koji je prošao ispod novosagrađenog Pelješkog mosta.

Kruzer je dug 237 metara. širok 32 metra i može primiti više od 1.300 putnika, a u Neumu će se zadržati narednih 14 sati.

Mještani Neuma kao i lokalna zajednica, ne gledaju blagonaklono na uplovaljavnje kruzera te je jutros organizovan i miran protest, a okupljeni su držali transparent na kojem piše: Neum biser BiH, čuvajmo naše more”.

Predsjednica Općinskog vijeća Neuma, Daniela Matić smatra kako je najavljeno uplovljavanje kruzera “Bolette” u neumski akvatorije nedopustivo.

” Smatram da je ovakvo nešto nedopustivo. Neum nije luka i samim time veliki brodovi nemaju što raditi u našem zaljevu. Ulazak ovoga i sličnih brodova u Neumski zaljev znači automatsko ugrožavanje ekosustava te zagađenja koja će nanijeti izrazitu štetu Neumu”-  poručila je Matić neposredno prije uplovljavanja kruzera.

( Balans)