• tik tok

Jasmin Imamović: Zahvalnost građanima Tuzle ću doživotno dokazivati

Nov 18, 2022

Nakon 22. godine na čelu Grada Tuzle, Jasmin Imamović više neće biti gradonačelnik. On je nakon ulaska u državni parlament preuzeo mandat u ovom zakonodavnom tijelu. Za njegovog nasljednika do vandrednih izbora bit će izabran Zijad Lugavić, Imamovićev pomoćnik za ekonomske poslove i poduzetništvo.

Imamović je na mjesto načelnika prvi puta došao 2001. godine, nakon toga je biran pet puta. Kao najznačajnije projekte dvodecenijske vladavine izdvaja Panonska jezera, izgradnju fabrike vode te mnoge infrastrukturne projekte. Istakao je da za ovakve rezultate zasluge pripadaju i brojnim saradnicima.

 „Zajedno smo postigli da je Tuzla danas mnogo ljepša i da je život u Tuzli mnogo kvalitetniji danas nego što je bio prije 22 godine. Zahvaljujem mojoj porodici koja je imala razumijevanja za moju višegodišnju i potpunu posvećenost poslu gradonačelnika. Građanima Tuzle ću zahvalnost za nekoliko izbora ću doživotno dokazivati“- istakao je Imamović.

Imamović je kazao kako će se i u Parlamentarnoj skupštini BIH nastaviti boriti za razvoj Tuzle, ali i cijele tuzlanske regije.

“Posvetitit ću se svakodnevno konačnoj ugradnji uređaja za odsumporavanje na Termoelektranu Tuzla. Jako važnim smatram da se nastavi gradnja Južne saobraćajnice  nekad započete, pa su pare prebačene na neko drugo mjesto“

Za vršioca duznosti gradonačelnika Tuzle do vanrednih izbora bit će imenovan Zijad Lugavić, na prijedlog SDP-a, a osigurana je podrška i drugih stranaka u Gradskom vijeću.

 „Zijad Lugavić je moj prvi saradnik već 10 godina. Ima sjajnu biografiju, ono što je meni najvažnije je da je pošten, da je dobar, da je natprosječno obrazovan i da je efikasan”- zaključuje Imamović.

Prijevremeni izbori za gradonačenika Tuzle održat će se početkom naredne godine. Do sada je već objavljeno nekoliko kandidatura, Osim Zijada Lugavića kandidati za poziciju gradonačelnika Tuzle bit će Mirnes Ajanović, Almir Arnaut i Omer Berbić.

(Balans)