• tik tok

Biciklijada u Tuzli 28.avgusta

Aug 5, 2022

Biciklistički klub “Tuzla” 28.augusta organizuje 10. Tuzlansku biciklijadu uz podršku generalnog sponzora firme “M-Bike shop”,  te ostalih sponzora i prijatelja događaja.

Kako su najavili iz pomenutog kluba, Biciklijada se održava u nedjelju 28.avgusta od 08.00 sati, a mjesto okupljanja je kao i do sada, plato u naselju Stupine. Predviđena dužina vožnje je 14 kilometara. Biciklisti kreću sa Stupina i voze dalje ustaljenom rutom: Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

“Tradicionalna Biciklijada je rekreativni događaj koji privlači građane svih uzrasta. Cjelodnevno druženje porodica, promocija zdravog načina života, ekologije i sporta glavni je cilj organizatora. Povodom toga prije samog početka Biciklijade pripremili smo za naše najmlađe učesnike Dječiju biciklijadu”- pojasnili su iz kluba te pozvalii sve zainteresovane da se prijave putem linka www.tuzlanskabiciklijada.ba Učesnike očekuje odlična cjelodnevna zabava i bogat nagradni fond.

” Dosadašnje biciklijade okupile su značajan broj učesnika – rekreativaca i protekle su u odličnoj atmosferi, što predstavlja veliku odgovornost za organizatore da svaku narednu “Tuzlansku Biciklijadu” podignu organizaciono na viši nivo. Ove godine očekujemo rekordan broj učesnika obzirom da se radi o jubileju”- kazali su organizatori.

 S obzirom da biciklisti učestvuju na vlastitu odgovornost, prepručuju se ispravni bicikli, kacige i rukavice, a djeca da imaju pratnju roditelja.

I sve uz poruku: Živi ekologično – Vozi ekonomično.

( Balans)