• tik tok

Skateri iz cijele BiH i regiona nastupaju u Tuzli

Aug 3, 2022

Članovi Skateboarding klub “SALT”  iz Tuzle za vikend organizuju “SALT OPEN SESSION” sa ciljem da postave ovaj grad na regionalnu skateboarding mapu te poziva sve sakterice i skateri da se učestvuju.

Kako organizatori najavljuju, ovaj zanimljivi događaj se organizuje uz podršku Udruženja “Tuzla Live”i dio je ovogodišnjeg 7. po Džumbus Festivala  te će biti održan od 5.do 7. avgusta na sportskom terenu do Univerzitetske dvorane.

” Manifestacija ima za cilj da okupi učesnike koji će zajedno promovisati skateboarding kao olimpijski sport i bitan dio subkulture mladih i djece te se družiti, razmjenjivati iskustva i planirati daljnje aktivnosti. Najavljeno je učešće ekipa iz Slovenije, Hrvatske i cijele Bosne i Hercegovine “- pojasnili su iz Skateboarding kluba ” SALT”.

Aktivnosti koje su predviđene za ovaj događaj su Game of Skate takmičenje, Best Trick takmičenje, Free ride, Mini skate škola te popratni zabavni dio uz muziku, repere, plesače. Događaj je otvorenza sve skateboarding discipline kao što su skateboarding, scooter, inline, rolšule, BMX  i za sve skateborading ljubitelje i entuzijaste, djecu, mlade, a i one starije. I

Oni koji žele da učestvuju u Game of Skate i Best Trick takmičenjima, mogu se prijaviti linku ( https://forms.gle/NrwxDpZGwRyuufZq7 ) ili na broj telefona 062 761 331. Za takmičare postoje mogućnosti pokrivanja logističkih troškova oko učestvovanja. Za najbolje takmičare su previđene i vrijedne nagrade.

Pobjednici ovih mini skate takmičenja će dobiti i vrijedne nagrade!

Inače, Projekat “Salt Open Session” podržala je Turistička zajednica grada Tuzla, Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta “Naša zajednica je naša odgovornost” kojeg na području TK provodi uz podršku USAID-a, u okviru programa #SnagaLokalnog, te uprava grada Tuzla.

( Balans)