• tik tok

Bećirović posjetio Fatu Orlović

Nov 20, 2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je nanu Fatu Orlović, a fotografije sa susreta su objavljene na njegovoj Facebook stranici.

Kako je tokom ovog susreta naglasio član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, nana Fata Orlović je simbol borbe za pravdu.

„Nana Fata je bosanska heroina. Njena ustrajnost i borba za svoju rodnu grudu mogu nam svima biti za primjer. Nana Fata Orlović uvijek je imala moju podršku, i tako će biti i u budućnosti. U svojoj borbi za pravdu nana Fata je postala simbol borbe za pravedno društvo. Ona je zaslužila podršku svih dobronamjernih ljudi“, rekao je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Inače, Bećirović je prvu posjetu unutar BiH upriličio Memorijalnom centru u Potočarima i Majkama Srebrenice.

“Nisam imao nikakvu dilemu da moja prva posjeta u državi Bosni i Hercegovini bude upravo Memorijalnom centru u Potočarima. Osjećam prije svega dužnost da se kao građanin, a sada i kao član Predsjedništva BiH poklonim žrtvama genocida“, izjavio je Bećirović.

Tokom razgovoru sa Majkama Srebrenice, član Predsjedništva BiH saslušao je probleme s kojima se suočavaju u sredinama u kojima žive. Majke Srebrenice su mu zahvalile upravo na dosadašnjem angažmanu, kao i na potezu da prvu svoju posjetu unutar Bosne i Hercegovine realizira u Srebrenici.

Bećirović je ovom prilikom kazao kako niko nema moralno ni bilo kakvo drugo pravo da negira istinu o počinjenom genocidu nad Bošnjacima, te da s njim kao članom Predsjedništva BiH oko toga neće biti nikakve rasprave.

(Balans)