• tik tok

Ilma Karahmet otvara “Zimu u Tuzli”

Nov 19, 2022

Manifestacija “Zima u Tuzli”će ove godine početi 9. decembra i trajati do 8. januara naredne godine, a događaj će biti otvoren nastupom Ilme Karahmet.

“Zadovoljstvo mi je da ću nastupiti na otvorenju i sa svoje strane ću ispuniti zadatak, a to je da zabavim publiku koja dolazi, da plešemo i zagrijemo se u najljepšem duhu”- kazala je Ilma Karahmet.

Mjesec dana će građani Tuzle imati priliku uživati u prazničnom zimskom ambijentu. Na Trgu slobode će biti postavljeno 20 mobilnih kućica sa raznovrsnim sadržajem. Planiran je i bogat muzički program.

“Drago mi je da su privrednici i poduzetnici grada Tuzle, prepoznali ovu manifestaciju kao značajnu i iskazali svoju želju da nam budu partner u organizaciji što je jedan veliki iskorak jer je do sada Grad Tuzla ovo realizovao u svrhu pomoći privrednicima”-kazao je  Zijad Lugavić, pomoćnik gradonačlenika za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu.

Tokom jednomjesečne manifestacije, planirano je 17 dana muzičkog programa kao i sadržaji za djecu.

“U dane vikenda smo obezbjedili atraktivan program za najmlađe. Svake nedjelje će biti poseban program sa animatorima, maskotama , nagradnim igrama, plesnom zabavom”- rekla je Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice Grada Tuzle. Jaganjac je naglasila da ostaje tradicionalan doček Dječije nove godine.

Ovu manifestaciju podržala je i kompanija “Bingo”. Na Trgu slobode je nadležno preduzeće počelo postavljati i montirati prazničnu infratsrukturu pa je već postavljena astraktivna jelka, fontana i svjetleća kugla. U novu godinu Tuzlake će uvesti bend “Zabranjeno pušenje”.

(Balans)