• tik tok

(VIDEO) Elzina Pirić: Hodža kupuje sve što se može kupiti

Nov 8, 2022

Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković nedavno je iznio optužbe na račun predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera Demokratske fronte  Željka Komšića da radi prljav posao za SDA, da okuplja predsjednike drugih političkih stranaka, vodi ih famoznom tajkunu iz Živinica koji je zadužen za formiranje Vlada na svim nivoima, posebno u TK.

Famozni tajkun iz Živinica je, kako saznaje O KANAL, Abdurahman Hodžić, poznatiji kao Hodža. Građani Živinica nisu bili raspoloženi odgovarati na pitanje o ovom živiničkom biznismenu.

A ko je Abdurahman Hodžić, dobro zna Elzina Pirić, nekadašnja Hodžićeva stranačka kolegica.

„Čovjek koji se voli predstavljati kao prijatelj stranke. Tako je prijatelj SDA, a i prijatelj dva lidera političkih opcija DF i SDA“ -istakla je Elzina Pirić, predsjednica PDA BiH.

Konaković je u svojoj izjavi nedavno kazao da postoje fotografije koje dokazuju sastanke Hodžića i Komšića. Pirić navodi da Abdurahman Hodžić ne krije blizak odnos sa Komšićem, šta više, o tome često govori u društvu.

Najveći uticaj Hodžić ima u TK, smatra Pirić. PDA je podnio i krivičnu prijavu zbog, kako su naveli, kupovine zastupnice Jasmine Lugavić.

„U restoranu, na ubrus napisao 250. 000 KM cifru, da Jasmina Lugavić ne glasa za smjenu Vlade TK Denijala Tulumovića i to smotao i dao njenom suprugu Šabanu. Pošto se gospodin Lugavić malo nećkao, bilo mu je to malo, Abdurahman je kazao da je vratio salveticu i rekao da je ponuda istekla. Godinu dana kasnije je Jasmina Lugavić glasala, pitam se koja je cifra tada pisala na salvetici“ – dodaje Pirić.

Prelazak dva zastupnika PDA Senada Alića i Jakuba Suljkanovića u skupštinsku većinu koju okuplja SDA u TK, Pirić smatra poslom koji je „završio“ upravo Hodžić.

„Sad se dao u angažman da kupi sve što se može kupiti i da pribavi većinu u Domu naroda da SDA ne bi ostala izvan vlasti“ – zaključila je Elzina Pirić, predsjednica PDA.

Kompletnu priču pogledajte na narednom linku:

https://okanal.oslobodjenje.ba/okanal/vijesti/ko-je-hodza-tajkun-iz-zivinica-807676

(Balans/OKanal)