• tik tok

U Zvorniku primjetna lica u civilu s oružjem?

Oct 2, 2022

U blizini pojedinih biračkih mjesta u Zvorniku primjetni i ljudi u civilu s oružjem. 

Inače, u tom gradu zbog nepravilnosti biračka mjesta napustili su posmatrači Pokreta za red i pravdu.

Kako javlja dopisnik BN TV sa lica mjesta, posmatrači tog pokreta napustili su biračka mjesta, došli pred Gradski izbornu komisiju, gdje su pobacali akreditacije za praćenje izbora.

Povećan broj policije je i u Zvorniku, ali ono što zabrinjava da se pored pojedinih biračkim mjesta nalaze i neka druga lica u civilu, koja su naoružana.

„Velike zloupotrebe, prijetnje, zastrašivanja i pritisci na posmatrače opozicionih stranaka zabilježene su u gotovo svim selima u okolini Zvornika, policija i Gradska izborna komisija nisu reagovale na brojne pozive, pa su u znak protesta opozicione stranke odlučile da povuku posmatrače sa biračkih mjesta u seoskom području. Članovi Biračkih odbora iz vladajuće koalicije vrijeđaju i prijete posmatračima opozicije, ne dozvoljava se da prate i konteolišu izborni proces, članovi Biračkih odbora glasaju umjesto glasača, ne kontrolišu se lične karte i ne dozvoljava kontrola glasanja, a zarobljene institucije ne reaguju“ – napisao je  Nebojša Vukanović. On je naglasio da će se posmatrači opozicionih stranaka okupiti ispred sjedišta Grada Zvornika kako bi izrazili protest i nezadovoljstvo grubim zloupotrebama izbornog procesa, a očekuje reakciju Centralne izborne komisije BiH i drugih institucija.

Zvornička policija se još uvijek nije oglasila o ovom slučaju.

(BN/ Balans)