• tik tok

Je li se Edin Delić odmetnuo od BH Socijaldemokrata?

Nov 11, 2022

FOTO: N1

Članovi Socijaldemokrata BiH iz Lukavca koje je predvodio gradonačelnik tog grada Edin Delić danas su potpisali koalicioni ugovor u Sarajevu sa Trojkom koju čine Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija i Naša stranka. Na ovaj sporazum Delića i Trojke reagovali su iz BH Socijaldemokrata. Kažu da je Delić djelovao samoinicijativno.

“Socijaldemokrate BiH demantuju medijske natpise i špekulacije da su pristupile tzv. “Trojci” koju čine Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i drugi. Očito da se radi o samoinicijativnom potezu dijela rukovodstva Gradske organizacije SDBiH Lukavac, predvođenom od strane gradonačelnika Edina Delića. Također, obavještavamo javnost da će organi SDBiH u skladu sa Statutom SDBiH zauzeti stavove po ovom pitanju, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost” -stoji u saopćenju.

Podsjećamo, danas je predsjednik Naše stranke Edin Forto izjavio da su se Socijaldemokrati BiH iz Lukavca priključili “grupi stranaka koja ima namjeru graditi bolju državu”.

“Ovim okupljanjem prestaje trgovina mandatima u Tuzlanskom kantonu”, istakao je premijer Forto na pres-konferenciji predstavnika stranaka potpisnica Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima Bosni Hercegovini i predstavnika Gradskog odbora Socijaldemokrata BiH Lukavac.

(Balans)