• tik tok

Danas u Dubrave slijeće prvi avion kompanije Ryanair

Nov 1, 2022

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla danas poslijepodne sletit će prvi avion kompanije Ryanair i to iz Beča i time ova kompanija zvanično počinje vršiti letove sa ovog aerodroma.

Planirano slijetanje aviona aviokompanije Lauda Europe, članica grupacije Ryanair DAC,  iz Beča je u 16:30 sati. Nakon dočeka prvog leta, presijecanja vrpce i fotografisanja, planiran je odlazak predstavnika medija i gostiju u konferencijsku salu putničkog terminala gdje će se održati press konferencija sa početkom, a predstavnicima medija će se obratiti premijer TK, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla, te predstavnici USAID-a kao partneri na projektu.

Inače, na Aerodromu se vrše pripreme za nikada intezivniji zimski red letenja. U septembru je bilo 42.688 putnika, oko 10.000 više više nego lani u istom mjesecu. Taj broj putnika je ostvaren sa 324 leta. Od početka ove godine Aerodrom je uslužio 326.580 putnika, a do kraja godine očekuje se da će broj premašiti 400.000 putnika.

Osim WizzAira, od danas na tuzlanskom aerodromu zastupljena je i kompanija Ryanair koja je najavila jeftine karte na nekoliko destinacija.

(Balans)