• tik tok

Zerina Vrabac opet najbolja: Četiri zlata i jedan pehar stigli u Tuzlu

Nov 21, 2022

Tuzlanska plivačica Zerina vrabac osvojila je protekli vikend četiri zlatne medalje i pehar na 26. Međunarodom plivačom mitingu “Kup Pančevo 2022”u Srbiji. Na ovom velikom plivačkom takmičenju nastupilo je preko 380 plivačica i plivača iz 33 plivačka kluba iz Srbije i Bosne i Hecegovine.

Takmičenje je organizovao Plivački klub ”Dinamo” iz Pančeva, a plivalo se u 25 metarskom bazenu sa osam staza i elektronskim mjerenjem.

Plivački klub „Zmaj-Alpamm“ iz Tuzle je predstavljala Zerina Vrabac.  

U izuzetno jakoj konkurenciji Zerina je osvojila četiri zlatne medalje i pehar u E kategoriji za djevojčice 2010 godište u četiri discipline. Vrabac je bila najbolja u kategorijama 100 delfin, 200 delfin,100 mješovito i 100 leđno. U ukupnoj ženskoj konkurenciji Zerina je prema FINA bodovima zbirom dvije discipline zauzela prvo mjesto i osvojila pehar za najuspješniju plivačicu u E kategoriji za djevojčice 2010 godište.

“Zerinin uspjeh je plod njegovog velikog rada, truda i talenta, stručnog rada naših trenera, te još večeg zalaganja njenih roditelja. Čestitamo Zerini i želimo joj puno sreće i uspjeha u nastavku svoje uspješne plivačke karijere”- poručili su iz pomenutog kluba. I ovaj Zerinin uspjeh kao i svi prethodni su uz činjenicu da ona, kao i preko drugih 500 plivača i plivačica u Tuzli, nemaju adekvatne uslove za treniranje. Od juna prošle godine zatvoren je bazen u Hotelu Tuzla, a koji jedini posjeduje uslove za takmičarsk i trenažno plivane .

“Plivači  nemaju adekvatne uslove gdje da treniraju najzdraviji i sport koji oni vole najviše na svijetu. Za one koji ne znaju, samo prije nekoliko godina tuzlansko plivanje i tuzlanske plivačice i plivači bili najbolji u državi, standardni reprezentativci na svim velikim takmičenjima, te dva puta učesnici Olimpijskih igara. Sada, nažalost, bez adekvatnih infrastrukturnih uslova, bez masovne obuke neplivača i ovaj sport umire u našem gradu, dok su stotine djevojčica i dječaka prepušteni ulici”- poručili su iz Plivačkog kluba ” Zmaj- Alpamm” Tuzla.

Zanimljivo je da je Zerina i protekli vikend osvojila isti broj medalja i pehar sa takmičenja, također, u Srbiji.