• tik tok

Zbog praznika: Do ponoći zabranjen prevoz eskplozivnih materija u BiH

May 2, 2024

Foto: Balans

Zbog međunarodnog praznika rada 1. maja, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini, podsjeća BIHAMK.

Inače, jutros je kolovoz suh i mjestimično vlažan, na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost, a vozači se upozoravaju na moguće odrone na brojnim dionicama.

“Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja”- kazali su iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic, Tuzla-Kalesija (Miljanovci), Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

(Balans/BIHAMK)