• tik tok

Voz udario u auto u Doboju

Nov 8, 2022

Teretni voz Željeznice Republike Srpske danas je oko podne udario u auto koje se nalazilo na pružnom prelazu na području mjesne zajednice Osječani kod Doboja, a prema prvim informacijama, nema povrijeđenih osoba.

Teretni voz Željeznie Republike Srpske saobraćao je na relaciji Doboj – Šamac te je naletio na putničko vozilo koje se u tom trenutku, iz za sada nepoznatih razloga, nalazilo na pružnom prelazu.

Kako su kazali iz Žejeznica Republike Srpske, vozač je, kada je vidio vozilo na pješačkom prelazu, postupio prema propisima, davao zvučne signale upozorenja i primjenio kočenje, no nažalost nesreća nije mogla biti izbjegnuta.

Na lice mjesta izašli su pripadnici MUP-a Republike Srpske Policijske uprave Doboj i Komisije za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske. Uviđaj je u toku, a prve informacije s lica mjesta ukazuju da prilikom kontakta teretnog voza i cestovnog vozila nije bilo povrijeđenih.

“Pružni prijelaz na staničnom području Osječana zagarantovan je prometnim znakovima i vidljivošću trokuta.Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da vožnju prilagode uslovima na putu i vremenu, moraju stati ispred pružnog prelaza poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako će Izbjegavam i smanjujem nesreće i nesreće, to može imati tragične posljedice”- saopštili su iz Željeznica Republike Srpske.

(Balans)