• tik tok

(VIDEO) Nova pjesma Azura Jahića: Ostaje mi trag uz posebne emocije

Apr 16, 2024

Foto: Balans

Tuzlanski kompozitor i tekstopisac Azur Jahić tokom 25-godišnje umjetničke karijere napisao je i komponovao pjesme za brojne izvođače, a u posljednje vrijeme veći fokus je stavio na sebe te u tom smjeru je izdao i numeru “Ostaje mi trag”. Jahić je kroz stihove opisao značenje istinske ljubavi, a numeru prati i unikatan spot, kroz koji je prikazan proces nastanka singla.  

Numera “Ostaje mi trag” predstavlja pjesmu satkanu od posebne emocije, a Jahić je riječima prikazao ljubav kao nesalomljivu emociju. Ovaj kantautor upravo u ljubavi vidi smisao postojanja te i ne čudi što je većina pjesama koje je dosad napisao upravo bazirana na toj emociji.

“Za pjesmu ‘Ostaje mi trag’ se veže posebna priča. Sa muzičkim saradnicima Edvinom Hadžićem i Anesom Beglerbegovićem sam imao dogovoren susret za snimanje dva singla, međutim, u inspirativnom trenutku sam počeo da pišem pjesmu. Tekst i kompoziciju sam sastavio u jednom danu. Posebno mi je drago što se upravo meni u kantautorskom smislu desilo nešto ovako lijepo”, kaže nam Jahić.

Pjesmu je snimio u dahu, numera je i ekranizirana, a kroz jedinstveni spot je prikazan sam proces nastanka singla. Ova cjelokupna muzička priča je nastala u okviru Piksi produkcije, a autorski tim pjesme “Ostaje mi trag”, pored Jahića čine još i basista Edvin Hadžić, bubnjar Anes Beglerbegović i pijanista Olawepo Tayo, dok je prateći vokal izvela Emma Vantić. Snimanje spota potpisuje Jasmin Jatić, dok je asistent Edim Turčinović.

Vođen posebnom inspiracijom, Jahić u kantautorskom smjeru planira nastaviti i u narednom periodu.

“U ovoj godini moje stvaralaštvo je u punom kapacitetu te su planovi za 2024. prilično bogati. Do decembra bih trebao izbaciti još pet singlova, a tu je svakako i saradnja sa mojim kolegama za koje stvaram i produciram. Oko sebe sam okupio izuzetno lijep krug ljudi i vjerujem da će ova godina biti plodonosna”, navodi Jahić.

Stvaralački opus ovog muzičara iz Tuzle je prilično bogat, a do danas je napisao i komponovao više od 100 pjesama za druge izvođače u svim žanrovima, što dodatno doprinosi šarolikosti njegovog umjetničkog izričaja.

Osim muzički, Jahić je i video kreator. U svojoj karijeri se do danas potpisao kao režiser i producent serije “Amidžići”, a u njegovoj režiji je nastao i dugometražni film koji bi svoje premijerno prikazivanje trebao doživjeti u septembru ove godine.

Novu pjesmu možete pogledati u narednom videu:

(Ida Jahić)