• tik tok

Uhapšeni Srbin u Mostaru osumnjičen za seksualni odnos sa djetetom

Mar 17, 2024

Foto: MUP HNK

Nakon što je mostarska policija jučer uhapsila državljanina Srbije M. J. (32) zbog vrbovanja 14-godišnje djevojčice koja živi u naselju Pazarić, danas je stigla potvrda da je on osumnjičen za krivično djelo “Spolni odnos sa maloljetnom osobom” propisan članom 207. Krivičnog zakona FBiH.

“M.J. se trenutno nalazi u prostorijama mostarske policije zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘Spolni odnos sa maloljetnom osobom’, propisan članom 207. Krivičnog zakona FBiH”, potvrđeno je za Vijesti.ba iz MUP-a HNK-a.

Policija je jučer utvrdila da je on putem društvenih mreža nagovorio djevojčicu da pobjegne od kuće te se uda za njega. Prvo je PU Hadžići prijavljeno da se djevojčica 13. marta udaljila u nepoznatom pravcu, a na osnovu operativnih podataka i saznanja do kojih su došli službenici PU Hadžići i Trnovo, otkriveno je da je djevojčica odbjegla od kuće kako bi se udala za M.J.

Na osnovu saradnje policijskih službenika Uprave policije KS, PU Hadžići i Trnovo, Federalnog MUP-a te Policijske stanice Sjever Mostar M. J. je lociran, a zatim i uhapšen.

(Balans/Vijesti.ba)