• tik tok

U Gračanici tri dana online nastave zbog vašara

Nov 8, 2022

U Gračanici danas započinje trodnevni tradicionalni vašar koji se nije održavao prethodne dvije godine zbog pandemije. Osim što je izmijenjen režim saobraćaja i parkiranja u ulicama, čak će se i nastava u nekim školama, održati online.

Ovaj vašer posjeti veliki broj građana iz svih krajeva. Parkiranje autobusa iz drugih krajeva za vrijeme održavanja vašera će biti na lokaciji pored nove autobuske stanice u ulici Polje u MZ Gračanica, pojašnjeno je.

“Molimo građane da u dane održavanja tradicionalnog gračaničkog vašera svojim postupcima ne dovedu do zagušenja saobraćaja, te da u svakom trenutku bude omogućen prolaz policijskom, vatrogasnom i vozilu hitne pomoći, te vozilima za održavanje čistoće u dane vašera”- apeluju iz Gradske uprave.

Ovo je jedan od najstarijih vašera u BiH, a koliko je bitan za lokalnu zajednicu govori i činjenica da će neke škole imati online nastavu.

Kako piše Radio Gračanica, menadžmenti Mješovite srednje škole Gračanica i Gimnazije Dr. Mustafa Kamarić Gračanica obavjestili su roditelje i učenike da će 8., 9. i 10.  novembra, zbog održavanja tradicionalnog događaja gračaničkog vašera u neposrednoj blizini škole, doći do izmjene načina rada škola.

“Za učenike prve smjene nastava će se izvoditi po ustaljenom rasporedu časova, dok će učenici u drugoj smjeni imati online nastavu. U danima vašera za vrijeme prve smjene u školu neće biti dozvoljen ulazak trećim licima. Mole se roditelji da u dane vašera informativne razgovore o učenicima obave isključivo telefonskim putem.Za vrijeme malih i velikih odmora učenici će biti u prostorijama škole a po užinu će ići jedan ili dva učenika iz odjeljenja”- stoji u obavještenju.

(Balans/ Foto: Radio Gračanica)