• tik tok

U Doboj Istoku uhapšena žena, kod nje pronađeno više od kilogram Speeda

Feb 28, 2024

Foto: MUP TK

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a Sektor kriminalističke policije Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su jučer na području općine Doboj Istok, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, kontrolisali putničko motorno vozilo u kojem se nalazila M.H., rođena 1981. godine nastanjena u Doboju.

„Prilikom pregleda vozila, kod navedene osobe je pronađeno jedno veće pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin speed”, u količini od oko 1200 grama.“, navode iz MUP-a.

M.H. je uhapšena i ista je privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon kompletiranja predmeta i izvršenih vještačenja oduzete materije M.H. će uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

(Balans/UP MUP-a TK)