• tik tok

Tuzlanske odbojkašice prvakinje države  

May 30, 2022

Odbojkašice tuzlanske „ Slobode“ protekli vikend postale su prvakinje BiH u juniorskoj kategoriji . U finalu su bile bolje  od ekipe  „Centra“ koju su pobijedile rezultatom 3:2 u setovima, a meč je odigran u tuzlanskom „ Mejdanu“.

Kako su kazali iz ovog kluba, u velikoj konkurenciji ekipa iz Zvornika, Gacka i Sarajeva, osvojeno je zlato za jednu jako uspješnu generaciju. Tu generaciju čine sjajne mlade odbojkašice Tajra Sejdić, Belma Dizdarević, Nastja Ilić, Adna Lelić i Amina Halilović koje završavaju juniorsku kategoriju sa zlatom oko vrata. U narednim sezonama titulu nastavljaju braniti Ema Klopić, Belma Taslidža, Dželila Sarajlić, Ajla Gosić, Lena Pejić, Lamija Memišević, Nadja Bećić, Nejra Muratović i Amina Zukić. Za najbolju igračicu proglašena je Nastja Ilić.

 „ Ovo je rezultat kontinuiteta. Mi smo i prošle godine našli se među četiri najbolje ekipe i jedina smo ekipa ovdje koja je i prošle godine ovdje bila. To vam je najbolji pokazatelj“- kazao jeArmin Dervišević, trener OK „Sloboda“ .

Tuzlanke su u polufinalu pobijedile „ Drinu“ iz Zvornika sa 3:1, dok su u finalu bili bolji od  Centra sa 3:2 u setovima.   Na kraju, sve svoje kvalitete su pokazale u Tuzli u završnici državnog prvenstva.

( Balans)