• tik tok

Jasmin Pajević i Melika Brkić najbrži na Gračanica trailu

May 30, 2022

Prvo takmičenje u trail trčanju protekle nedjelje održano je u Gračanici, a dionicu nešto dužu od 22 kilometra i sa akumuliranim usponom iznad 800 metara najbrže su prešli Jasmin Pajević iz Sarajeva i Melika Brkić iz Tuzle.

Atletsko rekreativni klub Gračanica organizator je prve trke u trail trčanju, a koja je protekle nedjelje održana u tom gradu. Takmičari su imali priliku učestvovati u dvije prelijepe i veoma atraktivne staze u dužini od 12 kilometara, sa akumuliranim usponom od 400 metara te 22 kilometra i usponom koji je iznosio iznad 800 metara.

Na manjoj, odnosno žutoj stazi, od 59 učesnika koji su se pojavili na startu, prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Samir Silajdžija, drugoplasirani je Zlatan Zahirović, dok je treći kroz cilj prošao Vehid Bilinović. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Belma Barajila, druga je kroz cilj prošla Irena Jogunčić, dok je trećeplasirana Emina Okić.  

Na znatno zahtjevnijoj, odnosno plavoj stazi koja je okupila 34 učesnika, u muškoj konkurenciji najbrži je bio Jasmin Pajević, na drugom mjestu se našao Almin Jasarević, dok je trećeplasirani Mirnes Delić. Među ženama najbrža je bila Melika Brkić, na drugom mjestu se našla Anela Muhtarević, a kao treća kroz cilj je prošla Sara Skomorac.

Na prvom izdanju Gračanica traila, koji je ponudio tehnički veoma zahtjevne staze, sa tvrdom zemljom, šljunkom, korijenjima drveća, blatom, ravnim predjelima i strmim brdima, učestvovala su ukupno 93 takmičara. Svi oni su imali priliku proći najzanimljivijim prigradskim predjelima ovoga grada, ali i na poseban ispit, staviti svoje fizičke i mentalne sposobnosti. 

(Balans)