• tik tok

Tuzla: U saobraćajnoj nesreći poginuo pješak

Mar 22, 2024

U Tuzlanskom naselju Sjenjak danas je poginuo pješak čiji identitet još uvijek nije poznat. Saobraćajna nesreća se dogodila u Ulici 1. Tuzlanske brigade.

„Danas oko 14,30 sati, na dionici magistralne ceste M-4, u Ul. I Tuzlanske brigade, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv Golf VI kojim je upravljao M.S. (1995) iz Tuzle i pješak čiji identitet je zasada neutvrđen, osoba muškog spola, starosti oko 70 godina. Tom prilikom, došlo je do obaranja pješaka na kolovoz, uslijed čega je nastupila smrt, konstatovana na mjestu događaja od strane dežurnog  ljekara SHMP Doma zdravlja Tuzla.“, naveli su iz Uprave polciije MUP-a TK.

Na mjestu događaja nalaze se policijski službenici PS Istok, koji obezbjeđuju lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe. O događaju je obaviješten dežurni tužilac KTTK-, koji će izaći na lice mjesta i rukovoditi uviđajem, a uviđaj će izvršiti istražitelji OKP PU Tuzla. Saobraćaj na navedenoj lokaciji je u potpunosti obustavljen od 14,30 i  dalje, do okončanja radnje uviđaja i odvija se alternativno.

(Balans)