• tik tok

SDP TK: Johann Sattler ljutito pitao Halilagića, Vujovića i Krešića: “Gdje je opozicija?”

Mar 7, 2024

Foto: Balans

Tuzlanski kanton danas je posjetio šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler koji je održao sastanke sa predstavnicimaVlade TK i Skupštine TK te je razgovarano o nekoliko tema. Sattler se obratio i poslanicima u Skupštini TK.

Međutim, SDP je večeras oglasio se kao opozicija saopštenjem za javnost jer opozicija nije bila prisutna.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Danas je Šef delegacije Evropske unije nj.e. Johann Sattler posjetio Tuzlanski kanton kako bi razgovarao s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u Tuzlanskom kantonu. Prije nego je održao govor u Skupštini Tuzlanskog kantona upriličio je i posjetu Vladi i Skupštini TK na kojoj su od strane Premijera i rukovodstva Skupštine TK (SDA i DF), trebali biti pozvani i šefovi klubova poslanika iz reda opozicije. Međutim, vlast u Tuzlanskom kantonu to nije učinila.

Tom prilikom nj.e. Johann Sattler, primijetno ljut, pitao je Irfana Halilagića, Žarka Vujovića i Borisa Krešića: “Gdje je opozicija?”, na što isti nisu imali odgovor.

Naučili smo od strane vlasti u Tuzlanskom kantonu da uzurpiraju i privatiziraju sve što pripada građanima Tuzlanskog katona, kao što su Aerodrom Tuzla, UKC Tuzla, obrazovanje, javna preduzeća i ustanove, ali da žele privatizovati i razgovore sa delegacijom Evropske unije se nismo nadali. Itekako smo svjesni da su ovim potezom Halilagić i Vujović htjeli izbjeći da šef delegacije EU od predstavnika opozicije čuje istinu o tome kako se vlada u Tuzlanskom kantonu, o nezakonitim imenovanjima, korupcijskim radnjama, opstruiranju tendera na UKC-u Tuzla, devastaciji javnih dobara i drugim nelegalnim radnjama.

Mi u KO SDP BIH Tuzla smatramo da je ovo velika diplomatska blamaža Premijera Halilagića i Predsjednika Skupštine TK Vujovića, kojim je nanesena šteta ugledu najmnogoljudnijeg kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine.”

Kao dokaz SDP prilaže video:

(Balans)