• tik tok

Skupština TK traži od Vlade FBiH da hitno pristupi pregovorima o statusu UKC-a Tuzla

Apr 20, 2024

Foto: Balans

Radna grupa Skupštine Tuzlanskog kantona, formirana po zaključku Skupštine Tuzlanskog kantona, zatražila je od Vlade FBiH da se hitno da se hitno pristupi otpočinjanju pregovora po ovom pitanju i zaključivanju ugovora o regulisanju međusobnih odnosa vezano za status UKC-a Tuzla.

Radnu grupu čine predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, zamjenik predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona, ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona, predsjednik Komisije za zdravstvo Skupštine Tuzlanskog kantona, predsjednik Upravnog odbora  UKC-a Tuzla, direktor UKC-a Tuzla i direktor ZZO TK.

“Konstatujemo da Vlada Federacije BiH, i pored više poziva za otpočinjanje pregovora i zaključivanje ugovora o regulisanju međusobnih odnosa između Federacije BiH i Tuzlanskog kantona vezano za status UKC Tuzla, do danas nije pristupila pregovorima niti obavijestila Tuzlanski kanton o svom stavu po ovom pitanju. Iz navedenih razloga zahtijevamo od Vlade Federacije BiH da se hitno pristupi otpočinjanju pregovora po ovom pitanju i zaključivanju ugovora o regulisanju međusobnih odnosa vezano za status UKC Tuzla. Apelujemo na Vladu Federacije BiH da nastavi sa potpunom implementacijom Zakona o finansijskoj konsolidaciji i restrukturiranju javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH koji se odnosi i na UKC Tuzla”. obrazloženo je u zaključcima.

Inače, ovaj problem je završio na Ustavnom sudu FBiH od kojeg se čeka presuda u maju.

(Balans)