• tik tok

Proljeće u Tuzli uz razne sadržaje: Panoramski točak, festival piva, koncerti…

Mar 29, 2024

Foto: Balans

Turistička zajednica grada Tuzle, Grad Tuzla i partnerska kompanija “Bingo Group” i ove godine organizuju Manifestaciju “Proljeće u Tuzli”od 10. aprila do 20. maja, uz podršku javnih ustanova i javno-komunalnih preduzeća.

Na Trgu slobode ponovo će biti postavljen 22 metra visok panoramski točak. Osim toga, tu je predviđeno i obilježavanje Bajrama.

“Manifestacija počinje obilježavanjem Ramazanskog bajrama 10. aprila i Trg slobode će zasigurno biti nezaobilazna lokacija ovog proljeća jer će se u dane vikenda pretvarati u pozornicu gdje će sebe i svoje proizvode predstavljati brojni izlagači, obrtnici, kreativci i poduzetnici, pa će posjetitelji moći uživati u isprobavanju i kupovini meda, suvenira, nakita, cvijeća, rasadnog materijala i drugih proizvoda”- kazali su iz Turističke zajednice grada Tuzle.

Program će podrazumijevati i zabavne sadržaje za najmlađe i na Trgu slobode i u Gradskom parku, gdje su previđeni animatori, mađioničari,srednjovjekovne viteške igre i maskote.

Trg slobode će ponovo ugostiti i Tuzlanske dane piva od 10. do 12. maja, a koji će biti praćeni koncertima Nene Belana& Fiumensa i to 10. maja, potom Tropico benda 11. maja i Šejle Zonić12. maja, dok će se domaći i internacionalni proizvođači piva u toku ova tri dana predstaviti sa svojim asortimanom.

“Ovakvim sadržajima obogaćujemo turističku ponudu našeg grada tokom cijele godine i pripremamo se za što uspješniju ovogodišnju ljetnu sezonu”- poručuju organizatori.

(Balans/Turistička zajednica)