• tik tok

Predložen pritvor za Ranka Davidovića: Uhvaćen u Gračanici sa 70 kg droge

Mar 29, 2024

Foto: MUP TK

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu u Gračanici stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za 35-godišnjeg Ranka Davidovića iz Trebinja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni nije zaustavio automobil koji je koristio na kontrolnim punktovima policijskim patrolama u Doboju i Doboj Istoku u popodnevnim satima 27.03.2024. godine, te su nakon tih dojava pripadnici Policijske uprave Gračanica  brzom intervencijom locirali osumnjičenog  i vozilo u krugu jedne firme u Gračanici. Prilikom kontrole vozila u gepeku su pronađene tri platnene torbe u kojima je bilo 70 pakovanja sa oko 70 kilograma opojne droge marihuana (Canabis sativa) pripremljenih za dalju prodaju. Prilikom pretresa, koji je obavljen po nalogu postupajućeg tužioca i uz naredbu Općinskog suda Gračanici, uz pomenutu opojnu drogu, je od osumnjičenog oduzet i veći iznos novca.

Nakon kriminalističke obrade istražitelji OKP PU Gračanica su Davidovića,  uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i prikupljene materijalne dokaze, predali u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. U predmetu su obavljena potrebna  vještačenja,  a u toku su i druge istražne radnje.

(Balans/Tužilaštvo)