• tik tok

Privrednici iz Turske sarađuju sa Tuzlom 

May 23, 2022

Predstavnici OSTIM –  industrijske zone Ankare posjetili su u četvrtak  Tuzlu te se sastali sa predstavnicima Grada i dogovorili poslovnu saradnju. Na sastanku su predstavljeni   privredne potencijale Tuzle, sa posebnim naglaskom na mala i srednja preduzeća, proizvodno-prerađivačke kapacitete i potencijale u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologij. 

Prijateljstvo između Tuzle i Ankare, odnosno OSTIM-a,  traje još od devedesetih godina, kada je delegacija Opštine Tuzla, u čijem sastavu je bio i današnji gradonačelnik Jasmin Imamović,a tadašnji sekretar Opštine,  bila u posjeti Ankari.

 „Došli smo sa namjerom da potvrdimo naše prijateljstvo i da iskažemo interes za nastavkom saradnje. U nama imate istinske prijatelje i možete računati na našu podršku. OSTİM je međunarodni primjer i inspiracija sa svojim proizvodnim iskustvom i sposobnostima, integrativnim, inovativnim i održivim djelima i značajno doprinosi konkurentnosti industrije naše zemlje“- kazao je Orhan Aydin, predsjednik OSTIM-a tokom sastanka sa Jasminom Imamovićem, gradonačelnikom Tuzle. Aydin je nnaglasio da Grad Tuzla, u svakom momentu, može računati na njihovu podršku i prijateljstvo.

Gradonačelnik Imamović se zahvalio na posjeti, podsjećajući na značaj podrške koju su predstavnici Vlade Republike Turske, gradova Ankare, Istanbula i drugih gradova i organizacija pružili Tuzli i Bosni i Hercegovini još od proglašenja nezavisnosti BiH. 

Inače, Industrijska zona OSTİM je jedna od najvećih tog tipa u Turskoj. To je svojevrsni grad malih i srednjih preduzeća s međunarodnom vrijednošću, a  u kojem posluje više od 6.200 preduzeća i više od 60.000 zaposlenika u 17 sektora i 139 poslovnih linija.

Nataša Tadić