• tik tok

Preminuo Edis Omazić koji je pronađen sa teškim povredama na rudarskom nasipu kod Živinica

Aug 29, 2022

U Živiničkom naselju Živčići, pronađeno je tijelo Edisa Omazića. Prema potvrđenim informacijama, Omazić je pronađen u teškom zdravstvenom stanju na lokaciji kod rudničkog nasipa “Kipa” pored putničkog automobila. Iz MUP-a TK su se danas oglasili na insistiranje medija.

„Dana 23.08.2022.godine PS Živinice je obaviještena, od strane dežurnog medicinara Hitne službe Doma zdravlja Živinice, da je ukazana ljekarska pomoć E.O., rođen 1988. godine iz Živinica, koji je u besvijesnom stanju dovezen u Hitnu službu Živinice. Prevezen je na UKC Tuzla, gdje je bio hospitalizovan i naknadno preminuo“ -kazala je Amra Kapidžić, portparolka UP MUP-a TK. 

Kako su se na Facebooku oglasili prijatelji nastradalog Omazića, on je 5 dana bio u komi u UKC Tuzla. Prijatelji su preko Facebooka pokrenuli pomoć prikupljanju krvi kako bi spasili mladića iz Živinica, ali nisu uspjeli.

“Brate moj dobri, da ti se Allah smiluje u dženet uvede. Amin. Živinički grade, zašto se šuti o ovome?  Momak koji je pronađen na kipi, ni jedan portal ne piše ?  Što se krije?” – napisao je Edisov prijatelj Elmir Zildža.

„ Službenici Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, poduzimaju sve potrebne mjere u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojim je došlo do povređivanja imenovanog i na utvrđivanju tačnog uzroka smrti. U cilju istrage, trenutno nismo u mogućnosti ustupiti više informacija, a po okončanju istrage prema tužilastvu će biti upućen adekvatan izvještaj“ -dodala je Kapidžić.

Kako nezvanično saznaje portal Balans, Omazić je bio razveden, otac je djevojčice koja je živjela s njim.

(Balans)