• tik tok

Praznik knjiga danas počinje u Beogradu

Oct 23, 2022

Od 23. do 30 oktobra u Beogradu se održava jedna od najvećih kulturnih manifestacija u zemlji i regionu, 65. Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji će okupiti više od hiljadu izdavača. To je najznačajniji i najveći sajam knjiga u regionu.

Kako su kazali organizatori, kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope, centralno mjesto već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi,bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmjenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

Neformalno poznat kao praznik knjige, Sajam knjiga svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdаvаče, koji predstаvljaju svoja stara izdanja i aktuelnu produkciju.

Osim toga, bogat prateći program, podrazumijeva promocije, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribune, stručnoj i širokoj publici učesnici predstavljaju niz tema važnih za književnost, izdavaštvo i kulturu.

(Balans)