• tik tok

Partner MKF otvorio novi organizacioni dio u Donjem Vakufu

Sep 15, 2022

Uz prisustvo brojnih klijenata i radnika, u Donjem Vakufu, u ulici Jaz br.1, je svečano otvoren, 67. po redu,organizacioni dio Partner MKF. Rezultat je to konstantnog rasta Fondacije i podrške klijenata.

Novom lokacijom Partner MKF nastoji unaprijediti usluge mikrokreditiranja i biti podrška sve većem broju klijenata u ovoj regiji. Ostati lider na tržištu mikrokreditiranja, jačati i afirmirati mikrokreditni sektor sa posebnim aspektom u segmentu energijske efikasnosti je dio strategije Partnera, koja je rezultirala i otvaranjem još jednog organizacionog dijela.

“Partner mikrokreditna fondacija više od 25 godina uspješno pruža usluge mikrokreditiranja. Posebno naglašavamo, da je kao lider u u zelenom mikrokreditiranju odnosno mikrokreditiranju energijske efikasnosti, na šta smo posebno fokusirani, Partner plasirao preko 83,7 miliona KM u EE projekte na individualnim i poslovnim stambenim objektima. Rezultat toga je ušteda energije i količini od 2,86 miliona MWh, kao i smanjenje emisije CO2 u količini od 894 hiljade tona. Ova kreditna linija je izuzetno povoljna za klijente, jer pored ušteda u energiji,koje postižu implementacijom mjera energijske efikasnosti, klijenti ostvaruju povrat na investiciju u iznosu od 15% do 20% od iznosa ulaganja. Kreditne aktivnosti smo započeli 1997. godine, uz podršku Mercy Corps. Uz pomoć naših mikrokredita, omogućili smo da se ostvare poslovne ideje naših klijenata, na šta smo posebno ponosni”-izjavio je Senad Sinanović, direktor Partner MKF.

Partner MKF ima 281 radnika koji klijentima u individualnom pristupu nude najbolja rješenja. Više o Partneru na: www.partner.ba.

(Partner)