• tik tok

Par Selo CUP donosi najkvalitetniji mali fudbal

Jul 28, 2022

Jubilarni 10. Malonogometni noćni turnir ” Par Selo CUP” počinje sutra navečer, a organizator je Udruga mladih Par Selo- Dubrave koja i ovaj put najavljuju dobro izdanje.

Deseti po redu  “Par Selo CUP”  počinje u petak navečer folklornim nastupima, a nakon toga su planirane tri utakmice u seniorskoj konkurenciji te druženje i muzika uživo. Ove godine prijavilo se 16 ekipa u seniorskoj konkurenciji te četiri tima veterana.

” Ekipe dolaze sa prostora cijele županije i šire, a u završnici turnira se očekuje sama futsal krema iz cijelog regiona. Turnir traje desetak dana uz bogat kulturno zabavni program gotovo svaku večer i visoke novčane nagrade. Turnir ima poznatu tradiciju i značaj kako za lokalnu zajednicu tako i za našu dijasporu. Ovaj sportski događaj promovira futsal kako sport u ekspanziji, povećava turističku ponudu grada Tuzle i kantona, a mnogi ga doživljavavaju kao jedan od najboljih u cijeloj državi”- kazao je Željko Tomić, predsjednik Udruge.  Za najbolje plasiranu ekipu je obezbjeđena nagrada od 5.000 KM.

Ovaj sportski projekat, može se tako slobodno reći, prije deset godina pokrenula su tri entuzijastična mještanina Par Sela Željko Tomić, Davor Divković i Boris Filipović, odnosno, Udruga mladih Par Selo- Dubrave. Turnir je godinama sve više dobijao na kvaliteti, a sadržaj je postajao sve interesantniji. Uporedo sa turnirom, radilo se i na poboljšanju infrastrukture na igralištu i oko njega kod Osnovne škole ” Pasci” gdje se turnir održava. Jedan mali seoski turnir, postao je respektabilan sportski događaj u Tuzli ali i cijeloj BiH. Tome svjedoči brojne futsal ekipe iz cijele države ali i futsal znalci iz regije koji se rado odazovu svake godine. Publika, koja dolazi sa svih strana kako iz BiH tako i iz dijaspore, ima priliku uživati u sjajnim utakmicama, vrhunskom malom fudbalu i dobroj atmosferi.

(Nataša Tadić)