• tik tok

Ministar Gašić otkrio detalje: Dankin otac pitao ubice jesu li vidjeli djevojčicu, ona bila u gepeku

Apr 4, 2024

Foto: Printscreen Youtube

Potraga za malenom Dankom Ilić tragično je okončana.

Ministar policije Bratislav Gašić obratio se medijima i javnosti u 15 sati, na vanrednoj konferenciji za medije.

“U periodu od 13:45 do 15:52, Danka je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, što potvrđuju dva očevica. Majka je oko 13:50, tražeći dijete, vidjela bijeli auto i muško lice koje stoji pored njega. Kasnije se ispostavilo da je to bio Fiat Panda, u kojem su bili osumnjičeni S.J. i D.D. Oni su bili na radnom zadatku gdje su trebalo da provjere šaht. Sve se poklapa, njihovo zaustavljanje ispred kapije u 13:50, što se poklapa sa vremenom nestanka male Danke”

“Vozilo je ispred kapije bilo dva i po minute. Osumnjičeni su u izjavi rekli da su tu stali zbog potrebe za toaletom, da bi potom, kada su krenuli, djevojčicu udarili na nekih 30 do 40 metara od mjesta zaustavljanja. Automobilom je upravljao D.D., a suvozač je izašao iz automobila i ubacio tijelo djevojčice, koja je bila bez svijesti, prebacio u zadnji dio vozila preko alata”

“Tokom vožnje su se dogovorili da negdje bace tijelo djeteta a usput ih je, u 13:57 sati, zaustavio otac djevojčice koji je također bio u automobilu i pitao ih je da li su vidjeli djevojčicu, na šta su oni negativno odgovorili”

“Oko 14 sati su se zaputili ka deponiji, gdje su se zadržali minutu i 49 sekundi, S.J. je uzeo dijete i bacio ga na bedem na kojem je bila gomila smeća, dok je D.D. sve vrijeme bio pored automobila pazeći da neko ne naiđe”

“Nakon toga su se vratili u firmu. O monstruoznosti i hladnokrvnosti ubica djevojčice govori i to da je S.J., po pozivu direktora, istog dana otišao zu Bansko Polje da traži djevojčicu, svjestan da ju je hladnokrvno usmrtio…”

Podsjećamo, tragičnu vijest danas je na vanrednoj sjednici Vlade Srbije saopćio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako je rekao, Danka je ubijena, policija je uhapsila dvije osobe povezane s ubistvom, koje su odvele policiju na mjesto gdje je zakopana.

Podsjetimo, Danka je zadnji put viđena 26. marta u Banjskom polju kod Bora u Srbiji, gdje je bila s majkom i malenim bratom.