• tik tok

Kolone vozila: Duga zadržavanja na izlazu iz BiH

May 12, 2024

Foto: BIHAMK

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Orašje, Bosanski Novi, Kostajnica i Bosanska Dubica, Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.
Danas (12.05.) od 06 do 18 sati za saobraćaj svih kategorija vozila zatvoren je granični prelaz Gradina-Jasenovac, javlja BIHAMK.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog održavanja Cazinske biciklijade na magistralnom putu M-4.2 Ostrožac-Cazin i obratno, danas od 11 sati vozila će saobraćati usporeno u smjeru kretanja učesnika bicikliade.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Tarčin-Konjic, Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

(Balans/BIHAMK)