• tik tok

Ko će naslijediti Imamovića? Lugavić, Berbić, Ajanović ili Arnaut?

Nov 7, 2022

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović osvojio je mandat u Parlamtarnoj skupštini BIH, koji će po našim saznanjima i prihvatiti, a pretendenata za poziciju gradonačelnika ima puno.

Zijad Lugavić je favorit gradonačelnika Imamovića i on će zasigurno biti kandidat SDP-a na vanrednim izborima koji moraju biti raspisani u roku od 90 dana od dana prekida dužnosti aktuelnog gradonačelnika.

Zijad Lugavić

Lugavić u Gradskoj upravi obnaša dužnost šefa Službe za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, iako nije jevno eksponiran dugogodišnji je uposlenik Grada i osoba od povjerenja gradonačelnika Imamovića.

Osim Lugavića kandidaturu je već objelodanio dugogodišnji vijećnik u Tuzli Mirnes Ajanović, koji je u intervjuu za Avaz kazao da očekuje pobjedu. „Da li je Vama ili bilo kome drugom poznato bilo koje drugo političko ime koje bi moglo biti vezano za dugogodišnje kontinuirano aktivno učešće u političkom životu Tuzle? Znam, ne znate, jer i nema takvog.“ – kazao je Ajanović.

Mirnes Ajanović

Kandidat za ovu poziciju će biti i Almir Arnaut Beli. On se oglasio putem Facebooka, gdje je između ostalog napisao: „Našem gradu treba vratiti slobodu, zakon i red po svim mjerilima ljudskog roda. Tuzla će biti izgrađena na temelju jednakosti, socijalne pravde, poštivati će se sva ljudska prava i slobode. Ovo je test naše snage i vjerovanja u građansko uređenje države i vladavinu prava u svim gradskim i javnim institucijama“

Almir Arnaut Beli

Još uvijek nije potvrđeno, ali kako saznajemo, jedan od kandidata bi trebao biti i Omer Berbić, aktuelni vijećnik u GV Tuzla i veliki kritičar vlasti u gradu soli.

Omer Berbić

Osim pomenutih kandidata nije isključeno da će ih biti još koji čekaju zvaničnu odluku Imamovića o prihvatanju mandata u državnom parlamentu.

(Balans)