• tik tok

Imami iz TK na sportskim terenima

Jun 7, 2022

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Kalesija danas su u Mektebskom centru u Dubnici danas su održani sportski susreti imama Muftijstva tuzlanskog na kojima su učestvovala 23 medžlisa iz Tuzlanskog kantona te Zvornika, Vlasenice, Srebrenice i Bratunca..

Kako su kazali iz Općine Kalesija, ova lokalna zajednica ima dobru saradnju sa Medžlisom IZ Kalesija i ta se saradnja iz godine u godinu poboljšava.

Dobru saradnju sa lokalnom zajednicom pohvalio je i glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Muharem ef.Mešanović koji je kazao da je prezadovoljan današnjim sportskim susretima jer je ovo prilika da se imami sa područja Muftijstva tuzlanskog upoznaju i druže.

On je prisutne imame upoznao i sa aktivnostima koje se provode u Mektebskom centru u Dubnici te da se danas mogu pohvaliti izdanjem koje se prostire na preko 80 dunuma zemlje sa sportskim terenima, objektom za molitvu i spavanje, a u planu su i mnogi drugi radovi koji će doprinijeti još ljepšem centru.

Sportske susrete imama otvorio je Mensur Husić izaslanik muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića, a prisutnima se obratio i predsjednik Udruženje Ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Nesib ef.Hadžić.

Inače, Islamska zajednica u BiH već više od dvije decenije uspješno organizuje ovakve sportske susrete imama i uposlenika IZ BiH, koji se održavaju na nivou muftijstava i Rijaseta. 

( Balans)