• tik tok

Hadžifejzović namjerno ismijavao Novalićev invaliditet?

Oct 1, 2022

Tokom emitovanja Dnevnika FACE TV, vlasnik ove medijske kuće Senad Hadžifejzović je, u rubrici „Centralno grijanje“, komentarisao kako premijer FBIH Fadil Novalić, pogrešnom rukom pokazuje simbol Islamskog znaka tevhida. Nejasno je da li je u pitanju ismijavanje premijera Novalića, jer nema dva prsta na desnoj ruci ili je u pitanju lapsus.

Predsjednik Saveza Ratnih vojnih invalida F BiH Esad Delić danas je uputio oštru osudu jučerašnjeg nastupa TV voditelja Senada Hadžifejzovića, jer smatra da je u pitanju ismijavanje premijera Federacije F BiH Fadila Novalića. Naime, Novalić je ratni vojni invalid a prste desne ruke izgubio je kao borac Armije R BiH.

Reakciju Saveza RVI F BiH pročitajte u nastavku:

“Zgroženi smo odsustvom ljudskosti i takta koje je Senad Hadžifejzović na kanalu Face TV pokazao sinoć ismijavanjem invaliditeta veterana Armije Republike Bosne i Hercegovine i ratnog vojnog invalida Premijera Fadila Novalića.

Pravo gospodina Hadžifejzovića na političko opredijeljenje nije temelj za ismijavanje i vrijeđanje pripadnika populacije koja je dala zdravlje za odbranu Bosne i Hercegovine. Pozivamo Face TV da uputi izvinjenje svim ratnim vojnim invalidima koji su uvrijeđeni Senadovim gestom, a posebno Premijeru Novaliću“ – kazao je predsjednik RVI FBiH Esad Delić.

Obzirom da Hadžifejzović nekoliko godina unazad vodi medijski rat sa članovima SDA BIH,  a po riječima mnogih poznavalaca rada Senada Hadžifejzovića, mnoge emisije vodi pod uticajem alkohola, moguće su obje pretpostavke i da je u pitanju provokacija, ali i lapsus.

Video na kojem Hadžifejzović priča o Novaliću pogledajte na 1,38 minuti:

(Balans)