• tik tok

Futsal turnir “Par Selo CUP” slavi jubilej

Jul 2, 2022

Udruga mladih “Par Selo- Dubrave” iz Par Sela kod Tuzle ove godine organizuje daleko poznati deseti malonogometni noćni turnir ” Par Selo CUP”. Turnir počinje 29.jula i traje do 7.avgusta, a ove godine u organizaciju se uključio i premijer ligaš Futsal klub ” Salines” Tuzla.

Ovo jubilarno izdanje donosi susret najjačih ekipa u malom futsalu iz cijele BiH. Planirano je učešće 24 ekipe seniora, te nekoliko ekipa veterana.  

Ekipa koja osvoji prvo mjesto, osim diplome i pehara,  dobija nagradu od 5.000 KM, drugoplasiranoj pripada 1.000 KM, trećeplasiranoj 500 KM, dok je za četvrto mjesto predviđena nagrada od 200 KM. Osim toga, bit će dodjeljene nagrade i za najboljeg igrača, najboljeg strijelca, najboljeg golmana i fairplay ekipu i svi oni dobijaju pod 100 KM nagrade i diplomu.

Za svakog ljubitelja malog fudbala, ovaj događaj je prava sportska poslastica jer, osim najboljih futsalera iz BiH, ima priliku vidjeti i sjajne i kvalitene igrače iz regije ali i futsal reprezentativce. I ove godine na turniru će učestvovati ekipe iz regije i njihovi reprezentativci. Dinamična, kvalitetna i dobra igra uvijek vraća posjetitelje na tribine, a učesnike na turnir. Stoga ne iznenađuje podatak da su hiljade ljudi proteklih godina posjetile turnir koji se održava na poligonu OŠ ” Pasci” u Par Selu. Sa ulaskom turnira u neke ozbiljnije dimenzije, organizatori su i poboljšavali infrastrukturu svake godine kako na sportskom igralištu, tako i okolo njega. Tako da posjetitelji imaju priliku uživati i u ugostiteljstvu, kulturno zabanvom i muzičkom programu.

Nije lako bilo opstati čitavu deceniju i zadržati vjernu publiku, prijatelje, sponzore.

” Ovo je turnir koji je godinama rastao u svakom smislu. Mi se trudimo da svake godine budemo bolji, a sve to činimo radi mnogobrojnih posjetilaca koji od nas očekuju samo najbolje i najposebnije”- kazali su iz organizacijskog odbora i pozvali svoje sugrađane da i ove godine posjete ovaj jedinstveni događaj.

( Nataša Tadić)