• tik tok

(FOTO) Žarko Jovanović i Melika Brkić najbrži na Majevica trailu

Sep 12, 2022

Protekle nedjelje na brčanskim predjelima planine Majevica održano je još jedno takmičenje u trail trčanju. U okviru ovogodišnjeg Majevica traila, najbriži na izuzetno zahtjevnoj planinskoj stazi su bili Žarko Jovanović i Melika Brkić.

U organizaciji Trkačkog rekreativnog kluba Majevica Brčko održano je još jedno takmičenje u trail trčanju, a specifičan događaj na predjelima ove bh. planine trkačima je ponudio priliku za iskazivanje svoje snage i sposobnosti na tri staze.

Najuspješniji na izazovnoj Crvenoj stazi dugoj nešto više od 26 kilometara i sa 1.300 metara akumuliranog uspona bili su Žarko Jovanović i Melika Brkić.

Nakon Jovanovića u muškoj kategoriji kroz cilj je prošao Mladen Stevanović te Almir Jašarević. Među ženama, nakon Brkić najbrže su bile Gordana Cvijić i Dragana Milosavljević koje su zauzele drugo, odnosno, treće mjesto.

Na atraktivnoj Plavoj stazi sa 11 kilometara dužine i 600 metara akumuliranog uspona prvoplasirani u muškoj konkurenciji su bili Adnan Bajrić, Mahir Šabić i Mato Micanović. U ženskoj kategoriji prva je kroz cilj prošla Marijana Terzić, a nakon nje su stigle Dušica Šebez i Sanela Breljaković.

Najkraća, izuzetno zabavna i popularna Zelena staza sa sobom je donijela dužinu od šest i po kilometara i akumulirani uspon od 257 metara. Na njoj su u muškoj konkurenciji najbrži bili Mensur Brkičević, Miroslav Marković i Nenad Erić. Među ženama najbrža je bila Svetlana Stevanović, a nakon nje su kroz cilj prošle Vesna Radovanović i Mirjam Durmić.

Pored takmičara, ovogodšnja trka je okupila i veliki broj navijača i gledatelja koji su uživali u lijepom danu na majevičkim predjelima uz muziku i druženje.

(Balans/ Foto: TRK Majevica)