• tik tok

Radovi na Roditeljskoj kući u Tuzli traju, a završetak je planiran do kraja ove ili početkom naredne godine

Sep 13, 2022

Nakon što su okončani svi pripremni radovi, temelji i administrativni dijelovi koji su obuhvatali prvu fazu gradnje Roditeljske kuće u Tuzli, u kojoj će biti smješteni roditelji i djeca oboljela od malignih bolesti, potpisan je ugovor za realizaciju druge faze. Duga faza podrazumijeva zidarske radove na samom objektu, što je kako kažu iz udruženja „Srce za djecu“, najvažniji i najskupljhi dio projekta.

„ Povisio se budžet samog projekta u odnosu na planiranih 800.000 KM, uspjeli smo iznaći najbolja rješenja, naravno da ne odustajemo. Ova druga faza je najzahtjevnija to je izgradnja samog objekta, krovne konstrukcije, to je pred nama sada da završimo. Nakon toga slijedi treća faza, ona je manje zahtjevna, podrazumijeva fine radove i uređenje, to bi onda trebalo biti to“ – kazala je za Balans Atifa Buldić Bešić iz UG “Srce za djecu oboljelu od raka”

Plan je da objekat bude završen i uslejiv do kraja ove ili početkom naredne godine.

„ Nama je cilj da to bude do kraja ove godine, sve ipak ovisi o vremenskim prilikama i samoj građevinskoj sezoni“ – dodaje Buldić Bešić.

Sam objekat nakon završetka bit će mjesto gdje će boraviti roditelji djece oboljele od raka, a koja terapiju primaju na UKC Tuzla.

(Balans)