• tik tok

U TK devet saobraćajnih nesreća u posljednja 24 sata, dvije osobe teže povrijeđene

Sep 13, 2022

U izvještaju MUP-a TK stoji da se u protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo  devet saobraćajnih nezgoda u kojima su, pored pričinjene materijalne štete, dvije osobe zadobila teške tjelesne povrede, tri osobe zadobila su lake tjelesne povrede, dok se za dvoje učesnika u ovim nezgodama dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda.

Veliki broj saobraćajnih nezgoda na našim cestama, između ostalog, rezultat je nepoštivanja saobraćajnih pravila i propisa, kao i niskog nivoa saobraćajne kulture i većeg broja učesnika u saobraćaju.

Nepropisna brzina i brzina neprilagođena uslovima na cestama su jedan od najčešćih uzročnika izazivanja saobraćajnih nezgoda, slijede saobraćajne nezgode nastale pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, zatim nezgode koje su rezultat radnji vozilom u saobraćaju, te ostali uzroci koji podrazumijevaju nepoštivanje saobraćajne signalizacije, nepovoljne uslove na cesti itd. Među pogreškama vozača u gradskim uslovima saobraćaja treba izdvojiti i vožnju na nedovoljnoj udaljenosti – odstojanju između vozila.

(Balans)