• tik tok

(FOTO) Lukavčani među najboljima u podvodnoj fotografiji  

Sep 5, 2022

Članovi Eko- ronilačke grupe invalida iz Lukavca su protekli vikend zauzeli treće i četvrto mjesto na Otvorenom prvenstvu Republike Hrvatske u podvodnoj fotografiji u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza koje je održano u Dubrovniku.

Domaćin takmičenja je bio Ronilački klub „Dubrovnik“, a takmičenje je održano u kategoriji DSLR i Kompakt aparata. Cilj je bio snimiti tehnički ispravne i umjetnički što ljepše fotografije na tri zadane teme: fotografija podvodnog ambijenta s modelom ili bez njega, fotografija ribe i makro fotografija.

“Podvodni fotografi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine su imali priliku da svojim fotografijama predstave ljepote dubrovačkog podmorja koje upotpunjuje ponudu ove turističke top destinacije Republike Hrvatske”- kazali su iz Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca.

U kategoriji Kompakt aparata u ukupnom plasmanu prvo mjesto je zauzeo Fisnik Sahatciu iz KPA „3.maj“ iz Rijeke, drugo Dragutin Krmek iz KPA „Drava“ Varaždin, a treće Bilal Šarić Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavcadok je njegov klupski kolega Edis Mahmutović, bio četvrti najbolji podvodni fotograf.

U kategoriji DSLR Aparata u ukupnom plasmanu nagradu Best of show dobio je Damir Zurub iz RK „Roniti se mora“ iz Zagreba za fotografiju ambijenta, a također je pobjednik u svim temama. Drugo mjesto zauzeo je Karlo Maćaš iz KPA „Vodomar“ Duga Resa, a treće Ivana Nobilo iz RK „Roniti se mora“ iz Zagreba. Fotografkinja Cropixa, Vanja Krvavica, osvojila je 4. i 5. mjesto za svoje fotografije. 

Inače, naredno vikend slijedi veliko takmičenje u podvodnoj foografiji u Tuzli, tačnije, Međunarodni kup na jezeru Kop Šićki Brod, a organizator je pomenuti lukavački klub.

(Balans)