• tik tok

( FOTO) Ljeto počelo na Panonskim jezerima

Jun 4, 2022

Obzirom na povoljne vremenske prognoze za predstojeći period, u srijedu 1.juna 2022.g. zvanično počinje ljetna sezona rada kompleksa slanih Panonskih jezera u Tuzli. Još prošle sedmice su završene dugotrajne velike pripreme za otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone na sva tri jezera sa rezultatom ekološki potpuno uređenog prostora jezera i pogonski spremnim energetskim i filterskim postrojenjima. Nadležna ovlaštena institucija je izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane vode u jezerima, čime su se stekli svi zakonski uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetne sezone. I ove godine će Panonika zadržati i poboljšati dostignute visoke standarde ekološkog održavanja kompleksa, brige o sigurnosti gostiju, rekreacije, zabave i ugostiteljskih usluga.

Foto: Ramiz Čanić

Sezonskim, mjesečnim i sedmičnim ulaznicama nije ograničen dnevni broj ulazaka u kompleks jezera, a poslijepodnevna ulaznica se odnosi na period dana od 16:30 sati. Djeca do dvije godine starosti ne plaćaju ulaz, a invalidi 100% ,uz predočenje dokumentacije, dobijaju besplatnu sezonsku ulaznicu.

Prilikom prvog ulaska u kompleks, dozvoljeno je unošenje hrane i bezalkoholnih pića u plastičnoj ambalaži kao i plažnog mobilijara, suncobran, stolica, ležaljka. Prodaja ulaznica i ulazak na kompleks je do 19 sati. Radno vrijeme kompleksa Panonike tokom juna mjeseca je od 08:00 do 20:00 sati, a tokom jula i augusta mjeseca, jedan sat ranije i sat duže.

Svečano otvaranje ljetne sezone 2022 bit će upriličeno od 10. do 12.juna 2022.godine cjelodnevnim zabavnim programima Pannonica&Bingo Summer Day i večernjim koncertom grupe „ Crvena jabuka“.

Prošle sezone, na ovom kompleksu je prodato oko 380.000 ulaznica, a gosti su bili iz brojnih zemalja.

( Balans)