• tik tok

Djeca iz Tuzle otrovala se hranom u Blagaju

Aug 8, 2022

U Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla sinoć je više osoba potražilo ljekarsku pomoć sa istim simptomima. Kako saznajemo, radi se o članovima Kulturno umjetničkog društva ” Mladi rudar” iz Dobrnje kod Tuzle.

Lejla Kuluglija Memišević, načelnica Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, kazala nam je da je sedam osoba potražilo ljekarsku pomoć, odnosno, djece različitog uzrasta.

“Imali su svi iste simptome te su nam rekli da su konzumirali piletinu. Kliničke slike nisu zahtjevale hospitalizaciju. U Hitnoj su dobili potreban tretman te su vraćeni kućama”- pojasnila je dr. Kuluglija Memišević. Ona je dodala , osim onih koji su pomoć potražili u Hitnoj, navodno, dio njih to nije učinio te je ostao kući sa istim simptomima te ljekari prepostavljaju da će danas neki potražiti pomoć.

Ovaj slučaj trovanja hranom je prijavljen nadležnoj službi koja će dalje postupiti po proceduri i po zakonu.

Kako smo saznali, članovi Kulturno umjetničkog društva ” Mladi Rudar” iz Dobrnje kod Tuzle bili su na Međunarodnom festivcalu folklora “XXXIX Susreti prijateljstva – Blagaj 2022″.

Članovi su imali organizovani ručak  u jednom restoranu za koji sumnjaju da su se otrovali. Jedan od roditelja, koji je želio ostati anoniman, ispričao nam je:

” Moja kćerka je jučer u toku dana imala proljev i povraćala je. Sinoć smo otišli u Hitnu gdje je dobila infuziju te je puštena kući. U isto vrijeme dok smo bili u Hitnoj, došlo je još nekoliko roditelja sa djecom iz tog Kulturnog umjetničkog društva. Svi su bili sa istim simptomima. Povraćali su i imali proljev. Kako mi je kćerka rekla, u Blagaju u jednom restoranu su jeli pileće hamburgere.”

Kontaktirali smo i KUD “Mladi rudar” iz Dobrnje ali do završetka ovog teksta, nismo dobili nikakav komentar.

(Balans)