• tik tok

CCI pozivaju građane da se bore protiv korupcije

Jun 17, 2022

Centri civilnih organizacija (CCI) u okviru USAIDovog projekta „Podrška građanima u borbi protiv korupcije“ pozivaju  sve zainteresovane osobe da se prijave na program za lidere u oblasti antikorupcijskog aktivizma.

Kako su pojasnili iz Centara, cilj programa je pružiti šansu svim zainteresovanim osobama iz Bosne i Hercegovine da daju svoj doprinos u borbi protiv korupcije kroz aktivan angažman i praktičan rad u lokalnoj zajednici.

” Ukoliko ste ambiciozna osoba koja želi promjenu na bolje u svom okruženju, imate želju da se borite protiv korupcije u svojoj lokalnoj zajednici zbog koje je ugrožen javni interes i napredak zajednice, na pravom ste mjestu. Nudimo besplatnu edukaciju, priliku za sticanje iskustva, mentorstvo, priliku za angažman nakon obuke uz novčanu naknad i nova poznanstva”- saopštili su iz ove organizacije  i dodali da se građani mogu informisati o svemu na linku https://forms.gle/b9JGGmCGSxhVmTct6.

Inače, Petogodišnji projekat „Podrška građanima u borbi protiv korupcije” provode Centri civilnih inicijativa, kao glavni implementator, te Transparency International BiH  i Centar za razvoj medija i analize  kao partneri na projektu, a podržan je od strane Američke agencije za međunarodni razvoj . Projekat se implementira u periodu septembar 2019 – septembar 2024. godine. Cilj projekta je povećati učešće građana u borbi protiv korupcije. Sve projektne aktivnosti su dizajnirane i osmišljene na način da potiču snažan i održiv antikorupcijski aktivizam u cijeloj zemlji, i na svim nivoima.

( Balans)