• tik tok

Artistička radna akcija krunisana kolektivnom izložbom

Oct 4, 2022

U Kući i ateljeu “Ismet Mujezinović” Tuzla  sinoć je otvorena Međunarodna kolektivna izložba kipara i slikara, odnosno, učesnika ovogodišnje Artističke radne akcije koju je organizovalo Udruženje “Oblik”.

U Zlatarskoj ulici u Tuzli ljetos je bilo zaista živo jer je pomenuto udruženje organizovalo 45 različtiih kulturnih događaja. Izložbe, radionice, koncerti su dio onog što su svi posjetitelji imali priliku ljetos pogledati. Na kraju je organizovana kolektivna izložba i to 11 umjetnika.

“Ovo je treća Artistička radna akcija. Fokus je bila Zlatarska ulica, ali koristili smo i druge prostore našeg grada.  Na ovoj izložbi možete vidjeti oko 30 radova”- rekao je Mirsad Hadžiefendić iz Udruženja “Oblik”.

 Publici su predstavljene skulpture, crteži, instalacije i fotografije. 1Svoje radove su predstavili Halim Ahmedspahić, Petar Hranuelli, Edina Seleskovi, Dejan Slavuljica, Alen Džindo, Mirsad Hadžiefendić, Neda Musić, Samir Aganović, Aleksa Vidaković, Amel Hodžić i Mirza Smajlović.

Hrvatski umjetnik Petar Hranuelli se predstavio sa dvije skulpture u crvenom i bijelom mramoru.
“U ovoj kući sam drugi put i drugi put sudjelujem u skupnoj izložbi. Izlagao sam po BiH, pa poznajem nešto, a ne toliko puno. Poznajem par kolega sa kojima izlažem”- kazao je ovaj umjetnik.

Izložba ostaje otvorena do 7. oktobra.

(Balans)