Foto: Sašina kuhinja
Tunjevina u lisnatom tijestu sa povrćem i jajima recept koji za ručak preporučuje Youtube kanal Sašina kuhinja.
Potrebni sastojci:
- 3 jaja i 1 bjelanjak
- 3 gr soli
- malo morskog (muškatnog) oraščića, ako imate
- malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 manja luka
- mrkva
- paprika
- malo slatkog kukuruza (šećerac)
- 200 gr šampinjona
- 240 gr Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju sa talijanskom ljutom papričicom (3x80g)
- malo svježeg ili sušenog peršina
- malo kiselih maslina ili 2-3 kisela krastavca (sitno nasjeckati)
- gotovo lisnato tijesto 275 gr
- 20 gr senfa
- opcija: NE topivi dimljeni sir, oko 50 gr (savjet: pogledaj video)
- 5 tvrdo kuhanih jaja
- jedan žumanjak pomiješan sa žlicom ulja
- opcija: sjemenke sezama za posipanje
Postupak spremanja ovog jela prikazan je u narednom videu:
(Balans)