• tik tok

Krenula kampanja uz mašine na cesti

Sep 2, 2022

Radne mašine jutros su osvanule na dionici magistralnog puta M-4 Šićki Brod- Lukavac, a ovu vijest je objavio Irfan Halilagić, premijer TK na društvenoj mreži Facebook. Rekosntrukcija tog dijela ceste je započela danas i trebala bi se sanirati ta dionica kao jedna od najlošijih.

“Putna deblokada je jedna od najvažnijih prepostavki daljnjeg razvoja našeg kantona. U ovih nekoliko mjeseci snažan pritisak smo napravili prema odgovornim intitucijama u Sarajevu kako bi se postojeća cestovna komunikacija dovela na nivo prihvatljive. Jutros su mašine osvanule na jednoj od najlošijih dionica magistralnog puta M-4 Šićki-Lukavac, kako smo tražili pa i smjelo najavljivali. Iako smo nekoliko puta istakli da ne tražimo megalomanske i velike projekte, svakako da ne bježimo niti od dugoročnih vizija i velikih projektnih zahvata. Naprotiv, insistiramo na tome. Tako smo jučer u Doboj Istoku kod domaćina, načelnika Kemala Bratića, održali sastanak sa premijerom Fadilom Novalićem kako bismo definisali viziju i ideju buduće “brze ceste Šićki-Doboj”. Konkretni potezi vrlo brzo. Do zadnjeg dana radimo i gradimo u interesu građana Tuzlanskog kantona”- napisao je premijer Irfan Halilagić, koji je od danas i nosilac liste SDA za Skupštinu TK.

Putna deblokada Tuzlanskog kantona, u smislu modernizacije saobraćajnice od Tuzle prema Doboju, bila je tema jučerašnjeg sastanka održanog u Doboj Istoku. Sastanku su prisustvovali federalni i kantonalni premijer te gradonačelnici i načelnici opština koje se nalaze na trasi ovog putnog pravca i predstavnici svih relevantnih institucija koje učestvuju u realizaciji ovog projekta. Ovom prilikom je rečeno da novca ima, ali je nedostajalo projekata.

Godinama se priča o gradnji brzih cesta u Tuzlankom kantonu koji nema ni metra takve ceste. Do sada, realizacije nije bilo, a mašine na cesti jutros, ostavljaju otvoreno pitanje je li se konačno nešto pomaklo sa mrtve tačke ili je samo započela još jedna izborna kampanja.

(Balans)