• tik tok

Zijad Lugavić: Radit ću zakonito, pošteno i efikasno

Dec 2, 2022

Tuzla je danas dobila vršioca dužnosti gradonačelnika, nakon što je 22 godine na čelu grada proveo Jasmin Imamović iz Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine. Imamović je prihvatio mandat u Zastupničkom domu BiH, pa je morao podnijeti ostavku na dužnost, a svoju odluku objavio je 18. novembra.

Lugavića je za vršioca dužnosti gradonačelnika izabralo Gradsko vijeće Tuzle.

„Ja sam danas izabran za vršioca dužnosti gradonačelnika do izbora, kada će građani birati gradonačelnika na vanrednim izborima. Ja ću u ovom periodu zajedno sa svojim saradnicima raditi zakonito, pošteno i efikasno. Prva aktivnost koja nam sada slijedi je pripremanje i usvajanje najznačajnijeg dokumenta a to je budžet“ – kazao je nakon imenovanja Zijad Lugavić.

Pred Lugavićem je, kako je i priznao, mnogo posla, posebno jer je dosadašnji gradonačelnik Jasmin Imamović, ljestvicu kada je u pitanju budžet podigao visoko.

„Izazov je pred nama, ja se nadam da ćemo svi skupa, kako uposlenici Gradske uprave, pomoćnici i svi ostali, učiniti život građana Tuzle kvalitetnijim i boljim“ – zaključio je Lugavić.

Vanredni izbori za gradonačalnika Tuzle moraju biti održani najkasnije tri mjeseca od ostavke Jasmina Imamovića, tako da će Tuzlaci na izbore u toku januara ili februara gdje će birati novog gradonačelnika.  

(Balans)