• tik tok

Žarko Vujović častio bajramskom kafom i baklavom sve goste kafića „Zmajevo srce“

Jul 9, 2022

Svi gosti kafića „Zmajevo srce“ koji su jutros posjetili ovaj objekat počašćeni su kafom i baklavom. Kafe su posluživali Žarko Vujović, predsjednik Skupštine TK i uvijek nasmijani konobar Saša Šunjka.

„Mi smo prije nekoliko godina organizovali obilježavanje Vaskrsa, onda smo na Trgu slobode u Tuzli, zajedno sa udruženjem mladih Obnova i Kola srpskih sestara Tuzla pripremili bajramsko druženje uz baklavu, kafu i kolače. Onda je bila korona pa je bio mali prekid, a sad smo odlučili obilježiti Bajram u našem kafiću „Zmajevo srce“. Predsjednik Skupštine TK je bio domaćin i pokrovitelj ovog današnjeg druženja. Tuzla je multietnički grad i ovo je i bilo u tom duhu“ – kazao nam je Omer Isović, predsjenik udruženja „Zmajevo srce“

Kafić je bio prepun gostiju u periodu od 07.00 do 10:00 sati.

„Tuzla je takav grad decenijama. Svako svoje običaje voli ali tuđe poštuje, tako i ja. Ja sam jutros počastio raju, ne smatram to ničim posebnim. Drago mi je da je bilo lijepo, da su ljudi došli i da smo se družili. Siguran sam da ćemo ovo ponoviti nekom drugom prilikom“ – kaže Žarko Vujović.

Podsjećamo da je kafić „Zmajevo srce“ otvoren nedavno, a u njemu rade osobe sa Down sindromom, ali i ostalim psihofizičkim smetnjama. Idejni tvorac cijelog projekta je humanista Omer Isović.

(Balans)