• tik tok

Wizzair zatvara bazu u Sarajevu, a pojačava letove iz Tuzle

Oct 5, 2022

Najveća niskotarifna i niskobudžetna aviokompanija u Srednjoj i Istočnoj Evropi WizzAir obavjetila je javnost da od 1. novembra 2022. godine zatvara bazu u Sarajevu.

Kako su pojasnili iz kompanije, putnici s rezervacijama na koje utiče ova odluka danas će biti kontaktirani putem e-maila sa savjetima o svim njihovim opcijama, koje uključuju: ponovnu rezervaciju, puni povrat novca ili 120 posto originalne cijene u vidu kredita aviokompanije.

Iz komapnije su obrazložili da je razlog ove odluke rezultat trenutno izazovnog makroekonomskog okruženja, kao i kontinuiranih izazova u lancu snabdijevanja.

“Nakon pregleda trenutnih performansi, važno nam je da svoju mrežu brzo prilagodimo promjenama na tržištu i potrebama naših kupaca, kako bismo ostali otporni i konkurentni na tržištu. U skladu s tim, za sada se fokusiramo na povećanje prisutnosti naše bh. baze u Tuzli, te ćemo stoga 1. novembra zatvoriti našu bazu u Sarajevu”, najavili su iz aviokompanije te naglasili da nastavljaju letove iz Sarajeva do Abu Dhabija i Londona (Luton).

Međutim, kompanija najavljuje dodavanje novih letova sa Međunarodnog aerodroma Tuzla do Eindhovena, kao i pojačanu frekvencije na rutama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Freiburga, Dortmunda i Memmingena.

Posada, piloti i kabinsko osoblje WizzAira sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo danas su obaviješteni o ovoj odluci, te im je ponuđena mogućnost da lete iz druge baze u BiH ili iz susjedstva.

“Uprkos neviđenim poteškoćama u turističkoj industriji u posljednje dvije godine, Wizz Air ostaje opredijeljen ka dugoročnom rastu u Bosni i Hercegovini, stvarajući stotine direktnih radnih mjesta, istovremeno stimulirajući turističku i ugostiteljsku industriju. Iskreno se izvinjavamo našim klijentima zbog neugodnosti koje je ova odluka izazvala”, poručili su iz Wizzaira.

(Balans)