• tik tok

(FOTO) U Tuzlanskom kantonu uhapšena narko grupa

Oct 5, 2022

Pripadnici Uprave policije MUP-a TK i pripadnici SIPA-e danas su uhapsile 11 osoba, a pod kontrolu stavile pet, te izvršile pretrese na nekoliko lokacija u Tuzlanskom kantonu.

Zajedničkim i koordiniranim aktivnostima Uprave policije MUP-a TK i Državne agencije za istragu i zaštitu(SIPA) uz podršku Obavještajno sigurnosne agencije, jutros su na području Tuzlanskog kantona započeti pretresi na više lokacija, a sa ciljem pronalaska i dokumentovanja narkotičkih sredstava. Pretresi su vršeni na osnovu naredbe Kantonalnog suda Tuzla i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

“Tokom pretresa su pronađene i privremeno oduzete materije koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Pretresi su još u toku i nisu završeni na svim lokacijama. Za sada je pronađeno oko 15 kg praškaste materije koja svojim izgleodm asocira na opojnu drogu. Pronađena je i znatna količina biljne materije koja asocira na opojnu drogu, određena količina oružja, novca i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal u daljnjem postupku”- pojasnila je Amra Kapidžić, portparolka Uprave policije MUP-a TK.

Za sada je 11 lica uhapšeno, a pet je stavljeno pod kontrolu policije. Radi se o organizovanoj grupi i većina njih je od ranije poznata policiji po vršenju krivičnih djela. Pretresi su vršeni na području Tuzle,  Lukavca, Kalesije, Banovića i Gračanice.

(Balans)